E-faktura

Från och med 17 januari 2022 kan du även hos oss välja att betala din hyresavi med E-faktura. Kombinera gärna med autogiro.

E-faktura i korthet

Så här går det till:


  1. Gå in på din internetbank
  2. Välj E-faktura och anslut leverantör.
  3. Skriv in Avorum Fastigheter, följ länken och fyll i efterfrågade uppgifter.
  4. Från och med nu meddelar banken när det finns en ny faktura/hyresavi.
  5. Välkommen in och godkänn (belopp, OCR och bankgiro är redan ifyllt).

Obs! Vill du göra livet ännu lättare, kombinera med autogiro

Ladda ner Autogiroblankett

Mer information om E-faktura

En E-faktura är en elektronisk faktura som skickas direkt till din internetbank. Eftersom fakturan kommer direkt till din internetbank minimerar du risken att missa att betala fakturan. Det kostar inget att använda e-faktura och det är miljövänligt. Du anmäler att du vill ha e-faktura via din internetbank.

Anmälan till E-faktura hittar du under rubriken e-faktura och söker på Avorum Fastigheter AB. Fyll i de uppgifter som efterfrågas. 

Du behöver ange ditt personnummer och namn om det är du som står på hyreskontraktet. Om du inte står på kontraktet behöver anmälan kompletteras med kontraktsinnehavarens personnummer och namn. En e-postadress skall också registreras.

Det är alltså möjligt att en annan person än kontraktsinnehavaren anmäler E-faktura och betalar hyran från sitt konto. Den personen behöver då ange kundens (kontraktshavarens) namn och personnummer.

Från det att du gjort en anmälan tar det upp till tre dagar innan uppgifterna finns registrerade och e-faktura kan skickas. Sedan beror det på om Avorum redan hunnit skicka ut pappersavier för innevarande månad, om så är fallet kommer E-fakturan vid nästa avisering. Betala då pappersavin på vanligt sätt. 

Banken drar pengarna från angivet konto på hyresavins förfallodag när du har godkänt fakturan. Tänk på att om du byter bank behöver du avsluta uppdraget hos din gamla bank och anmäla e-faktura på nytt hos din nya bank.

Du kan enkelt avanmäla E-faktura via din internetbank: Varken Avorum eller banken gör det åt dig. Däremot hjälper banken dig om du inte vet hur du gör.

Kombinera gärna E-faktura med autogiro, så vet du att hyran alltid betalas i tid och någon ränta uppstår ej.

Ladda ner Autogiroblankett

Avorum

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå