För boende hos Avorum

Inflyttning

Ordinarie flyttningsdagar är första vardagen i varje månad och din lägenhet finns tillgänglig från kl 12.00. Information om var du kvitterar ut dina lägenhetsnycklar får du vid kontraktsskrivningen.

tvattstuga

Tvättstuga

Överlämna alltid tvättstugan i sådant skick som du själv önskar finna den i när du påbörjar ett tvättpass.

tvattstuga

tvattstuga

Hänsyn

Tänk på dina grannar om du spelar musik, ser på TV eller något liknande. Du kanske stör dina grannar? Det är förbjudet att mata fåglar från balkong eller fönsterbleck. Om du har husdjur, tänk då på att många människor lider av allergi eller är rädda för djur. Balkonglådor skall sättas på insidan av balkongräcket och inte ut mot det fria.

nycklar

Nycklar

Observera att vid förlust av nycklar svarar varje hyresgäst själv för eventuella kostnader för låsbyte eller låsbyten.

Besiktning

Innan du flyttar in gör vi en besiktning, där fel och brister noteras. Besiktningen görs ofta innan den tidigare hyresgästen har flyttat ut, viker kan medföra att alla skador inte upptäcks. Påträffar du brister eller fel i din nya lägenhet, eller är städningen bristfällig, kontakta oss direkt. Om inte dessa skador anmäls kan du själv bli ersättningsskyldig när du flyttar.

tvattstuga

Gästparkering

Gästparkeringen är till för hyresgästernas gäster och inte hyresgästerna själva. Respektera detta.

nycklar

flyttning

Hyra

Hyran måste betalas i förskott varje månad, senast den sista i varje månad. Hyresavierna delas ut kvartalsvis i din brevlåda.

flyttning

Flyttstädning

Alla vill flytta in i en ren och fräsch lägenhet. Om inte din lägenhet är ordentligt städad när du flyttar måste vi debitera dig för dessa kostnader. Glöm inte ditt förråd.

Avflyttning

Har ni bestämt er för att flytta? Kom då ner till vårt kontor med ert hyresavtal och skriv av det. Tänk på att uppsägningstiden börjar räknas från och med det närmast kommande månadsskiftet efter att vi som hyresvärd mottagit er uppsägning och gäller tre hela kalendermånader framåt.

flyttning

Sopor

Dina sopor källsorterar du och lämnar i våra miljöbodar. Det är absolut förbjudet att ställa ut några sopor i trapphusen eller i källarutrymmen.

flyttning

flyttning

Åtgärder i lägenheten utförda av hyresgästen

Om du på egen bekostnad målar eller tapetserar din lägenhet är det ett par  saker som du bör tänka på innan du sätter igång. Arbetet skall alltid vara fackmannamässigt utfört. Du kan bli ersättningsskyldig när du flyttar om arbetet är slarvigt gjort eller felaktigt material eller extrem färgsättning har använts.

Förvaring av cyklar

Det är förbjudet att ställa cyklar i trapphuset. Cyklar parkeras antingen i cykelställ på gården eller förvaras i anvisat cykelrum.

Frågor

Har du några frågor, hör gärna av dig till oss på telefonnummer
021 – 448 48 80 eller besök oss på Stansargränd 6.

Felanmälan

Har ni som hyresgäst något fel i lägenheten eller upptäckt något fel i de gemensamma utrymmena kan ni anmäla felet här. Vi åtgärdar det så fort vi får möjlighet. Vid akuta fel ringer ni kontoret under öppettider, övrig tid ringer ni LT-konsult.

Tel. 021-448 48 80

Får huvudnyckel användas?

Finns lösa husdjur i lägenheten?

Var är felet?